De beste en goedkoopste van Nederland! | Vraag nu een vrijblijvende offerte aan | Tel: 026 311 44 66 | Email: info@adfoloyalty.nl

De beste en goedkoopste van Nederland!

Home E Blog E InDesign Page Divider!
InDesign Page Divider!
Koen Sweers

Met behulp van dit script kun je moeiteloos en razendsnel een InDesign-pagina indelen! Nadat je het script hebt uitgevoerd, geef je eenvoudig aan hoeveel horizontale en verticale delingen je wilt, waarna er prachtige lijnen als lagen worden toegevoegd aan je pagina!

Wil je bijvoorbeeld een A4’tje gemakkelijk opdelen in drie delen? Je kunt natuurlijk handmatig hulplijnen toevoegen op de juiste afmetingen, maar kan dat niet tijdrovend en vervelend zijn? Met dit handige script geef je gewoon aan dat je je pagina wilt opdelen in derden, en automatisch worden de juiste lijnen op de juiste posities geplaatst! Zo bespaar je kostbare tijd en moeite.

 

Installatie:

  1. Download het script hier:

    InDesign Page Divider

  2. Open InDesign.
  3. Ga naar ‘Venster > Hulpmiddelen > Scripts’.
  4. Klik met de rechtermuisknop op ‘Gebruiker’ en selecteer ‘Tonen in verkenner’.
  5. Unzip het script en sleep het naar de map ‘Scripts Panel’.

Nu vind je het script in het Scripts-venster onder de map ‘Gebruiker’. Om een script uit te voeren, klik met de rechtermuisknop op het gewenste script en selecteer ‘Uitvoeren’. Zorg ervoor dat je een object emt vulkleur hebt geselecteerd voordat je het script uitvoert.

Sneltoets

Om het nog gemakkelijker te maken, kun je een sneltoets aan dit script toewijzen. Ga naar ‘Bewerken > Sneltoetsen’ en selecteer ‘Scripts’ bij ‘Productgebied’. Zoek vervolgens het script in de lijst bij ‘Opdrachten’ en wijs ze een sneltoets toe naar keuze.